Shape Arrow Arrow Group 2 Copy cartchevronArtboard full half image_text Afbeelding + tekst image Afbeelding logo minusnotification-closeGroup person-fill phoneGroup 5 plussearch-glass third

Tijd voor iets lekkers!

Welkom bij Lunchroom De Koffiepot, winnaar van het lekkerste lunchroombroodje van Nederland!

De geschiedenis van De Koffiepot

Lunchroom “de Koffiepot” is sinds 1977 gevestigd in het centrum van Hardenberg.
De familie Meertens is in dat jaar begonnen met een snackbar onder de naam “Snelbuffet Meertens” Deze snackbar werd al snel verbouwd naar een dagzaak met de naam “de Koffiepot”. De formule werd bijgesteld en men ging zich meer op het winkelende publiek richten.

Toen de lunchroom al wat jaren een succes bleek te zijn, besloot men in 1991 tot een ingrijpende verbouwing. Er werd een geheel nieuwe zaal achter het bestaande pand geplaatst om de capaciteit van de bestaande lunchroom uit te breiden met 40 plaatsen zodat er plek werd gemaakt voor ongeveer 100 gasten.

In 2014 heeft de Koffiepot het ‘lekkerste lunchroom broodje van Nederland’ gewonnen, welke nog iedere dag volop wordt verkocht!

Arrow
Arrow

Na ruim 23 jaar “de Koffiepot” en 40 jaar horeca ervaring besloot de familie Meertens dat het tijd werd om het wat kalmer aan te gaan doen. Zoon Eric en zijn vrouw Tamara namen per februari 1997 het stokje over.

Direct een jaar later in 1998 kwam het pand van de buurman te koop. Dit was de ideale gelegenheid om de lunchroom nog aantrekkelijker te maken, door een aparte keuken en snackbar te creëren. Ook het aantal zitplaatsen werd nog verder opgeschroefd naar ruim 120 stuks. De gast kon zodoende genieten van een rianter en rustiger verblijf. De snackbar werd overigens al vrij snel weer verbouwd om de capaciteit in de keuken uit te breiden en aan de straatkant een ijskiosk te plaatsen.

In 2005 volgde er wederom een grote verbouwing, waarbij het gehele interieur een kersenhouten uitstraling kreeg, met blauwe accenten.

Negen jaar verder in 2014 volgde een restyling door interieurbouwer Jann uit Haren. Deze heeft de gehele zaak van een compleet nieuwe look voorzien. Met een trendy eigenzinnig interieur en een upgrade van de gerechten op de kaart is de lunchroom weer helemaal van deze tijd.

Prijswinnend

Ook vakblad Lunchroom was dit al snel opgevallen en na de nominatie voor Het lekkerste broodje van Nederland volgde in november 2014 de ultieme bekroning en kende de vakjury deze prestigieuze prijs aan ons bedrijf toe. Iets waar we uiteraard allemaal zeer trots op zijn en de ultieme bevestiging is geweest voor hetgeen we graag wilden bereiken met ons bedrijf.

Naast deze vakprijs heeft ons bedrijf meerdere malen een publieksprijs gewonnen. Als provinciewinnaar Overijssel bij de verkiezing Nederlandse horecaprijzen.nl, en als Beste lunchroom Van Nederland in het RTL4 programma “De beste van Nederland”. Daarnaast zijn we supertrots op het feit dat we regelmatig met De Koffiepot in de terras top 100 staan.

Wil jij ook werken bij De Koffiepot?

Kok / zelfstandig werkend kok

Ben jij die razendsnelle kok, die onze gasten een heerlijke lunch voorschotelt?

Spoelkeuken

Jij zorgt voor schone borden waar onze koks hun heerlijke broodjes en gerechten op kunnen maken.

Bediening

Jij zorgt er voor dat onze gasten met een brede glimlach weer naar huis gaan!

Chefkok

Zorg met jouw creativiteit voor een lekkere lunchkaart, en maak er iedere dag samen met jouw team een top dag van!
Zakelijk bestellen